A múlt év könyvsikerei a könyvtárban!

Az év elején hagyomány, hogy átnézzük az elmúlt év könyvtermését, és végigböngésszük a felállított sikerlistákat. Az angol irodalom mellett egyre népszerűbbek lettek a kínai és japán származású írók, mint Hiro Arikawa, Genki Kawamura, vagy Ken Liu. Könyveiket több millióan olvassák világszerte, és számos díjjal jutalmazták munkáikat. Ehhez hozzá tartozik, hogy egyre népszerűbb - és nemcsak a filmes világban - a távolkeleti kultúra, életszemlélet. Az emberek szívesen olvasnak olyan könyveket, amelyek a mai világot érintő problémákról szólnak, mint a klímaválság, természetvédelem (Globállis öngyilkosság, A fák titkos élete, Égig érő történet, A természet rejtett hálózata), társadalmi problémák (Az igaz élet), diktatúrák (A Lány hét névvel, Élni), migráció, bevándorlás (Amerika földje), vallási fanatizmus (A tanult lány, Unortodox). Ali Smith Ősz c. regénye is egy aktuális problémával foglalkozik, a brexittel, a népszavazás hatásával a hétköznapokra. Ami a műfajt illeti, olvashatunk többek között novellát, krimit, fantasyt, romantikus, család-, és lélekregényeket is. Az új könyvek megtekinthetők az Ajánlók között, de néhány közülük a nyitóoldalon kiemelten is szerepelnek.

Az év elején mi is felállítottunk egy rangsort, a legjobb hét könyvet, amelyek az elmúlt évben számunkra meghatározó élmény volt. Ez a következő napokban fog felkerülni a Hírek közé.

Reméljük, hogy 2021. éveben is sok kiváló, meghatározó élményt nyújtó könyvet vehetünk a kezünkbe! Mert ahogy a Libri könyvesbolt falán olvashatjuk, "Minden könyv hozzánk tesz valamit".

Flipbook test

 Új Szőlőskert 2020 1. szám
Új Szőlőskert 2020 1. szám
Új Szőlőskert 2020 1. szám