Könyvajánló

Jojo Moyes: Áradó fény

könyvborítóAz írónő legújabb könyve a 20. század első felében Kentuckyban játszódik, ahol virágzott a könyvtári mozgalom az 1930-as években. A történetnek valós alapja van, melyben öt erős, független és nagyon különböző nőt ismerhetünk meg, akik kitartásukkal, kedvességükkel megszerettetik az emberekkel az olvasást. Kentucky máig Amerika egyik legszegényebb része, és a könyv lapjain kibontakozó családi sorsok is ezt támasztják alá. Egy dolog azonban összeköti őket a könyvtárosnők által, mégpedig a könyvek és az olvasás szeretete. Egy nagyon kedves, izgalmas történet bontakozik ki, melyben óriási szerepet kapnak a könyvek. Az öt könyvtáros útja hóban, fagyban, napsütésben, veszélyes és meredek hegyekre vezet, ahol várják őket az elszigetelt tanyákon élők. Mindeközben dacolnak a társadalmi előítéletekkel, hiszen nőként nehéz érvényesülniük. 
A történetet két nagyon izgalmas, nem várt fordulat teszi letehetetlenné. Olvasmányos könyv, és aki szereti az írónő történeteit, az ne hagyja ki ezt a regényt sem.

Ez az, amit ez emberek a nagyvárosban nem látnak. Be vannak burkolva a zajba és a füstbe, bezárkózva a kis dobozaikba, amit háznak neveznek. Itt fönt kap levegőt az ember, és nem hallani, hogy a város csak beszél és beszél. Itt senki sem néz téged, egyedül csak Isten. Csak te vagy meg a fák, a madarak, a folyó, az égbolt meg a szabadság… Jót tesz a léleknek.

Írta: Lipóthné Gyulai Anikó 

Flipbook test

 Új Szőlőskert 2020 1. szám
Új Szőlőskert 2020 1. szám
Új Szőlőskert 2020 1. szám